Adauga anunt

5 Motive Pentru Care să Angajezi Personal Remote

Angajeaza personal remote

In contextul actual global dar și datorită angajaților care pun mai mare preț pe calitatea vieții, companiile din Fortune 1000 iși schimbă modul în care își desfășoară activitatea, deoarece înțeleg că personalul lor poate lucra de oriunde datorită internetului. Studiile au arătat că majoritatea angajaților sunt departe de birou in medie pentru aproximativ jumătate din ziua lor de muncă.

Între timp, munca de la distanță(telemunca) este sectorul cu cea mai rapidă creștere. Din ce in ce mai multe companii realizează avantajele de a oferii personalului lor opțiunea de a lucra de acasă și să recruteze personal remote. Deci de ce fac această alegere? Iată doar cinci dintre avantajele telemuncii.

1. Candidați calificați

Recrutarea se bazează pe faptul că puteți găsi persoana potrivită la o distanță acceptabila de locația unde aveți biroul. În caz contrar, trebuie să alegeți dintr-un grup de candidați care sunt dispuși să se deplaseze pentru acest rol.

Dar când te angajezi personal de la distanță, numarul potentialilor candidați crește considerabil. Indiferent dacă candidatul este in celălalt capăt al orașului sau in celălalt capăt al țării, nu mai contează. Îl puteți adăuga în echipa dvs.

Nu puțini sunt cei care ar da orice sa lucreze remote, din varii motive. Oferă-le această șansă și s-ar putea să ai surprize mai placute decât te-ai fi așteptat.

2. Productivitate crescută

Studii facute in Statele Unite au aratat ca angajații care lucrează remote au o productivitate mai crescută. Cateva motive pentru asta:

  • Deoarece nu trebuie să facă naveta, își încep ziua mai puțin stresați și mai sănătoși; naveta este foarte dăunatoare pentru sănătatea noastră.
  • Pentru că sunt mult mai fericiți și sănatoși, avand o viata mai echilibrată.
  • Angajații ce lucrează remote iși iau mai puține zile libere când sunt bolnavi.
  • Personalul care lucrează de acasă tinde să fie mai încrezător în sine, așa că atunci când se confruntă cu o problemă, ei găsesc rapid o soluție.
  • Angajații mai fericiți sunt angajați mai productivi. Acesta este motivul pentru care angajarea la distanță vă poate îmbunătăți profitul.

3. Companiile economisesc bani

Costul cu chiria spațiului de birou este unul din cele mai mari economii pe care o companie îl face cand angajeaza personal de la distantă. Binențeles, există și alte costuri generale asociate cu angajații la locație. Lucruri cum ar fi rechizite de birou și mobilier, echipamente IT, servicii de curățenie și electricitate sunt reduse.

4. Angajații economisesc bani

Nu doar companiile economisesc dar și angajații. Ei nu mai trebuie sa platească pentru transport, benzină sau abonamentele la transportul in comun. Dar și alte costuri asociate cu mersul la birou, cum sunt mancarea de prânz sau cafeaua.  In SUA, un studiu făcut de ConnectSolutions spune că un angajat economisește în jur de 4.600 de dolari anual.

5. Retenție mai mare

Lucrul de acasă este văzut ca un bonus imens pentru potențialii angajați. Dacă aveți un post care să le permită angajatilor să lucreze de acasă full time sau part-time, atunci este mai puțin probabil să plece în altă parte. Este mai puțin probabil să pierzi un lucrător la distanță, mai ales dacă concurența nu lasă personalul să lucreze de acasă. Asta înseamna că scad costurile cu angajarea si trainingul aferent noilor angajați, care nu sunt deloc de neglijat.

 

Concluzie

Adevarul este că angajarea personalului de la distanța nu este pentru fiecare afacere. Trebuie să ai încredere în angajații tăi. Trebuie să aveți aspecte în afacerea dvs. care nu necesită muncă manuală. Și trebuie să excludeți  anumite aspecte manageriale care au guvernat afacerea dvs. până în acest moment. Cu toate acestea, angajarea lucrătorilor la distanță ar putea oferi afacerii dumneavoastra un avantaj competitiv.

Cu ajutorul HelloJobs puteți angaja personal remote, adaugă un anunț gratuit azi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *