Adauga anunt

Ce Înseamna Job Remote sau Work From Home?

ce este job remote

Munca de la distanță, telemunca sau jobul remote – indiferent cum preferi să numești acest stil de lucru –  este un beneficiu incontestabil care permite profesioniștilor să lucreze în afara unui mediu corporatist tradițional. Telemunca se bazează pe conceptul potrivit căruia îndatoririle din fișa postului pot fi derulate, cu succes, oriunde te-ai afla, atâta timp cât poate fi accesată o conexiune bună la internet. Work from home (WHM) sau lucrul de acasa nu este doar un trend ci va face partea din cultura noastra.

Într-o eră a digitalizării jobul remote sau telemunca este soluția pentru cât mai multe organizații locale sau multinaționale care pun în prim-plan gradul de satisfacție al angaților, rămânând, totodată, orientate către rezultate. Deși facilitatea de a lucra din afara biroului este disponibilă de mai bine de un deceniu, abia în ultimii ani a devenit din ce în ce mai populară și mai apreciată. În acest sens, modelul de muncă la distanță a început să fie adoptat și valorificat din plin de toate părțile interesate.

Productivitate crescuta

Unul dintre cele mai apreciate argumente în favoarea joburilor remote este gradul crescut de productivitate care vine la pachet cu flexibilitatea programului, transformându-se într-o situație de tip win-win. Ideea de a te trezi și a-ți trăi viața într-un mod care se potrivește cel mai bine obiectivelor tale personale și profesionale este acum cât mai aproape de materializare. Folosind tehnologia informațiilor și a comunicațiilor, joburile remote îți oferă posibilitatea să lucrezi dintr-un spațiu de coworking, de acasă, într-o cafenea sau, de ce nu, într-un oricare dintre orașele lumii, în deplină siguranță și conformitate cu normele GDPR.

Beneficii multiple

Există o multitudine de beneficii pentru munca la distanță atât pentru angajați, cât și pentru angajatori, pornind de la productivitate crescută și continuând până la a vorbi despre angajați mai fericiți și cu o stare de sănătate generală mai bună. Astfel, angajații care lucrează în afara birourilor sau telesalariații își pot derula proiectele și activititățile zilnic, având, în același timp, posibilitatea de a deveni arhitecții propriului lor timp și de a genera o stare de echilibru între viața lor profesională și cea personală, eliminând mare parte din stresul cotidian și câștigând timp pentru lucrurile care contează pentru ei.

Pe HelloJobs găsești în fiecare zi oferte de muncă remote. Inscrie-te la newsletter pentru a primi în fiecare zi cele mai noi joburi remote.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *